Japansk bordgrill
Konro Grill Diatomite fra Tokyo Design Studio er en tradisjonell japansk bordgrill. Først og fremst for grillspyd, men du kan også steke større kjøttstykker. Den brukes gjerne innendørs i Japan, men det er ikke noe jeg anbefaler av flere grunner, kullos, partikler brannfare etc. Jeg nevner det allikevel for det er grunnen til at denne grillen ikke tåler vann, så den må ikke bli stående ute i regnvær. Og den bør strengt tatt også tas inn etter bruk også når det ikke er ventet regn for morgendugg er nok til å gjøre skade på keramikken
For å få best resultat anbefales det å bruke høykvalitets japansk Binchotan-kull. Forvarm kullet separat på forhånd, for eksempel i en grilltenner. Plasser deretter kullet i grillen og legg risten oppå. Nå er din Konro Grill klar til bruk.
Etter bruk, vent til alt kullet har brent ned. Alternativt kan du bruke en tang eller en matpinsett (i metall da selvsagt ;-) ) til å fjerne det varme kullet og legge det i en bøtte med sand eller vann. Grillristen kan rengjøres med vann.
I tre størrelser, alle har samme høyde og bredde 20×23 men du får den i tre ulike lengder, 31 cm, 54 cm eller 77 cm