Hamburger Dome

Grillkuppel, hamburger dome
Grillkuppel

En grillkuppel er designet for å smelte ost over burgere som vist på bildet og kalles derfor også for en hamburger dome.

Men det er ikke bare til hamburgere den er nyttig. La oss si at du inviterer på biff grillet på en åpen argentinsk grill, og noen i selskapet vil ha gjennomstekt biff. Det er vanskelig uten å svi biffen men om du bruker en grillkuppel over biffen som skal gjennomstekes blir det litt som en stekeovn.

En grillkuppel har også noe for seg om du vil ha mer røykesmak på noe av det du griller, kuppelen samler røyk. For enda mer effekt kan du legge spon rett på stekeplaten og fange opp røyken i kuppelen.

Og om du har en stor åpen grill, en tønnegrill for eksempel så kan du bruke en kuppel over maten så blir det litt som en kulegrill.

Modellen på bildet er Mustang sin. Se nærmere på den her. Diameteren passer til Mustang sin stekeplate men kan fint brukes til griller av andre merker. Sumo har en som de kaller Hamburger Dome den er mindre og dyrere, men ser tøffere ut, dessuten har den trehåndtak så du slipper å bruke votter for å flytte på den. Sumo sin ser du her