Gourmet grillkull

Holy Smoke grillkull

Grillkull, trekull, gourmet for grill
Grillkull

Holy Smoke har utviklet flere blandinger som inneholder kull fra ulike treslag og som gir en ekstra fin røykesmak på fisken eller kjøttet.

Om du steker pølser eller burgere på en åpen grill betyr det lite hvilket kull du bruker og det betyr heller ikke all verden om du griller svinekoteletter i en kulegrill selv om du har lokket på, men om tar det ett skritt lengre og prøver deg på en langtidsstekt svinenakke så har faktisk kullet noe å si. Da vil aromaen fra kullet være med på sette smak på kjøttet, og da begynner det å bli gøy å eksperimentere med ulike blandinger med ulik aroma.

Holy Smoke selger kombinasjoner som bjørk og kirsebærtre, eik og lønn, eik og eple, og bøk og eik.

Det er en del dyrere enn «billigkullet» som selges på byggevarehus etc, men ikke avskrekkende. Jeg ser at billig grillkull gjerne går for en 50lapp for 2,5 kg (20 kroner kg). Holy Smoke ligger på rundt 250 for 5 kg (med forbehold om prisendringer). Da koster det to og en halv gang mer med ett «spennende» trekull.

Info om/kjøp grillkull